nieuws

Boston Bricks with a Dutch Touch

Architectuur

Als je als architect in het buitenland bouwt kom je ongetwijfeld allerlei problemen tegen. Maar voor de tegenpartij geldt dat natuurlijk net zo goed. Hoe ga je bijvoorbeeld als aannemer om met een bouwtechniek die je nooit eerder hebt uitgevoerd? De video van de week van Mecanoo Architecten geeft een kijkje op de bouwplaats van het Ferdinand Building. Hier proberen de lokale bouwvakkers een bijzondere metseltechniek onder de knie te krijgen.

Voor het ontwerp van het kantoorgebouw sloegen Mecanoo architecten en Sasaki Associates de handen ineen. In het ontwerp worden drie historische gebouwen geïmplementeerd. De nieuwe bakstenen gevel krijgt een Nederlandse tintje door een complex metselverband waar vakmanschap voor nodig is. Het filmpje laat zien dat de Amerikaanse bouwvakkers graag de uitdaging aangaan.

Klik op onderstaande afbeelding om het filmpje te openen

  

Reageer op dit artikel