nieuws

Agendatip: ZigZagCity 2014

Architectuur

Zo, Pasen zit erop. Zin om alvast je volgende feestdag in te plannen? Op Hemelvaartsdag start in Rotterdam ZigZagCity. Het architectuurfestival neemt bezoekers tot en met 9 juni 2014 mee op reis door het Laurenskwartier. ZigZagCity wordt donderdagmiddag geopend met een concert vanaf de daken rond het Grotekerkplein.

Agendatip: ZigZagCity 2014

De ZigZag-reis loopt van de Luchtsingel tot het Blaakse Bos, waar de Kubuswoningen zich bevinden, en neemt bezoekers mee langs de geschiedenis van de stad, diens ontwikkeling en de ideeën óver de stad. Het festival kijkt mee met architecten, archeologen, ondernemers en bewoners. Kunstwerken, optredens en tijdelijke ontwerpen op onverwachte plekken nodigen bezoekers en bewoners uit om met andere ogen naar Rotterdam te kijken.

De route loopt dwars door Rotterdam en met de programmering wordt een beeld gegeven van oorspronkelijke gedachten over de stad, hedendaags gebruik en toekomstige mogelijkheden. ZigZagCity leidt langs kopstukken zoals de Markthal (MVRDV) en het Timmerhuis (OMA), langs brugwachtershuisjes, de wederopbouw en urban jungle in het Blaakse Bos dat dertig jaar na oplevering wordt omgetoverd tot een exotische oase midden in de stad.

Render: LANDLAB, Studio voor landschapsarchitectuur

Rondreisje op maat

Kriskras over de Haagseveer en de Delftsevaart laten jonge architecten tijdens ZigZagCity de potentie van recreatie aan het water zien. Over de stoeptegels van de Meent en die in grandcafé Dudok reist ZigZagCity verder, de 304 traptreden van de Laurenskerk op, via balkonscènes: gastoptredens op locatie, dichters op vlonders, geheime tuinen, archeologische vondsten en films op daken. Bij ZigZagTravel, hét middelpunt van ZigZagCity, kan je je eigen rondreisje samenstellen.

Reageer op dit artikel