nieuws

Agendatip: Capita Selecta ‘Arts & Architecture’

Architectuur

Architectuur als kunst, als uiting van onze cultuur. Nationale en internationale sprekers gaan in de nieuwe reeks Capita Selecta van de Academie van Bouwkunst in op het thema ‘architectuur als culturele daad’. De vijf lezingen ‘Arts & Architecture’ beginnen donderdag 3 april.

Agendatip: Capita Selecta ‘Arts & Architecture’

 

 

De afgelopen jaren was de Nederlandse architectuurpraktijk vooral gericht op de financiële en economische aspecten van het bouwen. Er moest snel en veel bouwvolume bij komen, zonder dat werd afgevraagd of het wel goede gebouwen waren. Bouwen leek een doel op zich te zijn geworden.

Bouwkunst

Het huidige architectonische discours biedt ruimte voor reflectie op deze bouwpraktijk. Architectuur is bij uitstek een middel om een ruimtelijke ervaring teweeg te brengen, zowel in particuliere woonhuizen als in openbare gebouwen als het Rijksmuseum. Architectuur definieert de directe omgeving om ons heen. Gebouwen organiseren onze dagelijkse activiteiten en geven onze hedendaagse samenleving vorm. Nu de economische drijfveer achter het bouwen grotendeels is weggevallen, kan de architectuurpraktijk zich weer richten op de culturele aspecten van het vak. Architectuur in samenspraak met en ingebed in de rijke traditie van de kunsten.

De lezingenreeks wordt georganiseerd door architect Jarrik Ouburg, hoofddocent Architectuur aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. De lezingen vinden plaats op donderdagavond en beginnen om 20.00 uur. Alle lezingen zijn in het Engels en de entree is gratis.

  3 april  Frank Havermans
10 april  Pezo von Ellrichshausen
17 april  Filip Dujardin
24 april  Gabriel Lester
  1  mei  Antonio Ortiz

Hoge zaal in de Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213 te Amsterdam 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel