nieuws

2DVW wint twee prijsvragen

Architectuur

Een prijsvraag winnen is natuurlijk leuk, maar twee prijsvragen winnen is nog leuker. 2DVW Architecten won met inzendingen voor twee verschillende woningbouwprojecten de eerste prijs. Beide projecten zijn goed ingepast in de omgeving middels een fijne structuur van geschakelde woningen.

2DVW wint twee prijsvragen

2DVW Architecten is een ontwerpbureau, opgericht als samenwerkingsverband tussen het Rotterdamse bureau Johan De Wachter Architecten en Rik De Vooght Architecten uit Antwerpen. Het bureau richt zich op complexe projecten binnen de bestaande stad.

In het centrum van Geel worden 165 woningen en appartementen gerealiseerd. In het ontwerp wordt de korrelgrootte van een aanliggende wijk overgenomen, en een verbinding gemaakt met het naastliggende park door een precieze positionering van de bouwvolumes. De woningen zijn speels geplaatst en hebben voortuinen en collectieve ruimtes aan de achterzijde.

Voor de Braselwijk in Dessel heeft het bureau gefocust op een variëteit aan woningtypes om een gezonde mix van bewoners aan te trekken. De woningen zijn per 3 of 6 geschakeld, in totaal zijn er 21 verschillende types.

Bekijk de inzendingen op http://www.2dvw.eu/

 

Reageer op dit artikel