nieuws

Zelfbouwen in Den Haag

Architectuur

Zaterdag 8 maart om 10.00 uur start de verkoop van de derde lichting bouwkavels en klushuizen in het Haagse stadhuis. Het nieuwe aanbod bestaat uit ruim honderd klushuizen, waaronder een aantal panden speciaal voor jongeren en studenten. Daarnaast zijn er ook ruim honderd nieuwe kavels voor zelfbouw op negen locaties in de stad. De verkoop verloopt volgens het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’.

Zelfbouwen in Den Haag

Het gaat om ruim honderd vrije kavels en ruim honderd klushuizen. De bouwkavels en oude panden zijn beschikbaar in verschillende maten, vormen en prijscategorieën: kavels vanaf 34.400 euro en klushuizen vanaf 16.750 euro.

Klushuizen in de Schilderswijk

Speciaal voor studenten en jonge starters zijn er aantrekkelijk klushuizen, zoals een oude schoolmeesterwoning in de Suze Robertsonstraat en een oud politiebureau in de Van der Vennestraat. Ook zijn er klushuizen die voor iedereen beschikbaar zijn; in een voormalig kantoorgebouw aan de Junostraat (Binckhorst, grens Voorburg) en in oude schoolgebouwen in de Kepplerstraat (Valkenboskwartier) en Stortenbekerstraat (Schilderswijk).

Kavels

Naast de klushuizen worden er ook nieuwe kavels voor zelfbouw uitgegeven. Deze liggen verspreid over negen locaties in de stad. Dit varieert van nieuwe kavels met tuin aan het water in Wateringse Veld, kavels voor herenhuizen in de Bomenbuurt tot een kavel voor hoogbouw tot 70 meter in Laakhaven West.

Start verkoop

Vanaf 10.00 uur start de verkoop via de Kavelwinkel in het stadhuis aan het Spui 70, ingang Kalvermarkt (Forumzijde). De gemeente wijst belangstellenden erop dat ze goed voorbereid en met de juiste documenten naar de Kavelwinkel komen. Het totale aanbod en alle regels en voorwaarden over de verkoop van de kavels en kluswoningen zijn te lezen op www.ikbouwindenhaag.nl

Reageer op dit artikel