nieuws

West 8 wint selectie Park Project West Kowloon Cultureel District

Architectuur

De West Kowloon Cultural District Authority het ontwerpteam bekendgemaakt dat de ontwikkeling van het Park in het gelijknamige district zal ontwerpen en beheren: Dennis Lau & Ng Chun Man Architects & Engineers (Hong Kong) Ltd, ondersteund door landschapsarchitectuurbureau West 8 en lokale partner ACLA (Hong Kong). De gefaseerde opening staat gepland vanaf 2015.

West 8 wint selectie Park Project West Kowloon Cultureel District

Het park zal een grote groene openbare ruimte worden in het hart van de stad in combinatie met een promenade langs de waterkant van de gehele landtong met spectaculaire panorama’s over de Victoria Harbour.

Het park biedt ook ruimte aan kleinschalige kunst en culturele evenementen; een intiem klein theater en een openluchtpodium met plaats voor 10.000 bezoekers voor grootschalige evenementen en festivals. Het park en de daaraan gerelateerde activiteiten dienen als proeftuin voor creatieve programmering binnen alle kunst- en cultuurgenres en worden zo zelf een bestemming en aantrekkingspunt binnen de omgeving. Bovendien wordt het eerste automatische fiets huursysteem in Hong Kong hier geopend.

In samenwerking met de lokale partners DLN en ACLA, ontwerpt West 8 het masterplan voor het park en de daaraan gekoppelde activiteiten. De verwachting is dat het Voorlopig Concept in de herfst zal worden voltooid.

West Kowloon Cultural District

Het West Kowloon Cultural District is een van de grootste culturele ontwikkelingen in de wereld. De visie voor het gebied bestaat uit het creëren van een levendige culturele wijk in de stad, een essentieel platform voor de lokale kunstscene om elkaar te ontmoeten, te ontwikkelen, samen te werken en evenementen en exposities te organiseren. Het park biedt 23 hectare aan openbare ruimte met een grote hoeveelheid groen, een brede groene laan en een promenade langs de waterkant. Het gebied wordt intensief aangetakt op de omgeving.

Het complete ontwerpteam bestaat uit de volgende partijen:

Dennis Lau en NG Chun Man Architects & Engineers, Hong Kong, LTD Architect (DLN), Projectleider
West8, Park en landschapplanning en ontwerp
ACLA, Projectslandschaps architect en beplanting specialist
Grimshaw
Hyder, Geotechnisch engineer, structural, civil en environmental engineer, Beam and Consultant- Traffic Engineering, Pedestrian Flow Modelling
JPC International: risk management, value engineering
Jones Lang Lasalle: retail, dining & entertainment consultant

Reageer op dit artikel