nieuws

Video van de Week: jongleren met design

Architectuur

Deze week geen digitale animatie, maar gewoon een filmpje van iemand die aan het jongleren is. Toch heeft het met design te maken: de jongleur in kwestie is de Zweedse ontwerper Erik Åberg, die tevens een fascinatie heeft voor jongleren. Hij trad in Europa op met Idiot Savant en Circo Aereo en verzorgde in 2007 een gastoptreden op het Japanse Jongleer Festival in Shizouka. In dit korte filmpje laat hij een van zijn nieuwste projecten zien: Ghostcube.

Video van de Week: jongleren met design

Ghostcube is een fascinerend systeem van aan elkaar geschakelde houten kubussen. Door middel van draaien, trekken en vouwen kunnen steeds complexere structuren ontstaan, een designvariant van origami.

Klik op onderstaande afbeelding en bekijk Åberg in actie. 

Wil je zelf ook een poging wagen tot jongleren met de Ghostcube? Dat kan voor slechts 10 euro. Erik Åberg legt zijn ontwerp uit in een 30 minuten durende documentaire die kan worden aangeschaft via zijn website.

Reageer op dit artikel