nieuws

Video van de Week: Floating Frontiers

Architectuur

Hoe richt je de woon- en werkomgeving van arbeiders in de olie-industrie in nu de boringen steeds verder van de kust plaatsvinden? In Brazilië is deze vraag aan de orde van de dag. Deze goed geanimeerde infographic video laat een totaalconcept zien voor een drijvend olieverrijkingsgebied met een duurzame woonomgeving voor permanent verblijf.

Het concept Drift & Drive plaatst drijvende eilanden op een strategische plek in de lijn van de natuurlijke stroming. Drie wooneilanden vormen de basis voor de structuur. Een muur van bebouwing scheidt hier het woongebied van de nodige infrastructuur. Tussen deze ‘main hubs’ liggen eilandjes waar voedsel wordt verbouwd, dat door de natuurlijke stroming van het ene naar het andere eiland wordt vervoerd. Dit gebeurt met drijvende boten die de stroming volgen, en tevens publieke functies bevatten. Het booreiland, als laatste type eiland, heeft een driedubbele schil waarin water en olie worden opgeslagen en het geheel in evenwicht houden.

Het resultaat is een sociaal en ecologisch netwerk dat ontstaat in symbiose met de oliewinning en zo een nieuwe drijvende grensstad vormt.klik op de afbeelding om de video te starten

Het project is onderdeel van de ‘Petropolis of Tomorrow’-studio van de Rice University school of Architecture:
http://www.petropia.org/

 

Reageer op dit artikel