nieuws

Veel groen èn uitzicht voor Kinderziekenhuis Lausanne

Architectuur

von Gerkan, Marg en Partners is samen met JB Ferrari de winnaar van de internationale ontwerpwedstrijd voor het kinderziekenhuis van Lausanne. De oplevering van het ziekenhuis met lichte open gebieden en groen staat gepland voor 2019.

Veel groen èn uitzicht voor Kinderziekenhuis Lausanne

 

 

Het zes verdiepingen tellende nieuwe kinderziekenhuis met 85 bedden en een spoedeisende hulp wordt gebouwd in het centrum van het universitair ziekenhuis op een 180 meter lang terrein op de hoek van de Rue du Bugnon en Esplanade.

De entree komt aan de Esplanade waarvandaan de route door het ziekenhuis naar de verpleegafdelingen en de spoedeisende hulp loopt. Het ondergrondse station op de locatie is in het ontwerp van gmp en JB Ferrari opgenomen. Het deel van het gebouw in het oosten van de Esplanade zal lager zijn, zodat het uitzicht vanuit de gynaecologische eenheid niet wordt belemmerd.

De toegangsweg tussen dit lagere gedeelte en de gynaecologische afdeling dient als interne toegang. De twee etages aan die kant bieden ruimte voor wacht- en speelplaatsen. Op het dak van de laagbouw komt een horecagelegenheid met een openbaar terras voor spel en recreatie. Dankzij de topografische aard van de locatie is dit terras bereikbaar door natuurlijke hellingbanen en vanaf de begane grond. Daarnaast leiden trappen vanuit de Esplanade langs de gevel naar het terras.

Het zes verdiepingen tellende westelijk deel met de verpleegafdelingen krijgt een terrasvormige binnenplaats met een serre waardoor een beschermd buitgebied met speeltoestellen ontstaat. Extra is het uitzicht van Lausanne op het het Meer van Genève en de Alpen.

Reageer op dit artikel