nieuws

Sportcomplex in Hoofddorp geopend

Architectuur

Het Sportcomplex Koning Willem-Alexander is afgelopen vrijdag door zijn naamdrager geopend. Het ontwerp van Slangen + Koenis Architecten herbergt twee wedstrijdbaden, een recreatief zwembad, een sporthal en een turncentrum.

Sportcomplex in Hoofddorp geopend

 

 

In het sportcomplex van Slangen + Koenis kun je als amateur terecht voor alle indoorsporten. Het gebouw is daarnaast rolstoeltoegankelijk en geschikt voor aangepaste sporten op individueel gebied of in teamverband.

In het gebouw staan alle functies met elkaar in visuele verbinding, de looplijnen zijn overzichtelijk gehouden en de eenvoudige gebouwstructuur stelt bezoekers in staat door middel van zelforiëntatie hun weg te vinden. Alle ondersteunende ruimten en hulpfuncties liggen in de voorste gebouwzone als één verbindende streng met daaraan gekoppeld alle gebruiksfuncties zoals zwembad, sporthal, turnhallen, squash, horeca en fitness.

Sportcomplex Hoofddorp

Ontmoeting en sociale interactie worden door het ontwerp gestimuleerd en ruimten kunnen in allerlei configuraties samen worden gebruikt. De houtaccenten in de draagconstructies, daken, vloeren, wanden en puien vormen een sterk beeldbepalend en warm element.

De interactie tussen gebouw en omgeving krijgt gestalte door gevelopeningen, doorsnijdingen van het dijklichaam, terrassen en binnenpatio’s. Geveltektoniek, ondersteund door de toegepaste materialen, breekt het rationele volume op in modules met een vriendelijke schaal.

Nieuwe wijk

Het Sportcomplex Koning Willem-Alexander ligt in de nieuwe wijk van Hoofddorp: Zuidrand. Het gebied, 150 meter breed en vier kilometer lang zal de stadsrand vormen tussen de bebouwing van de wijken Toolenburg en Floriande (1200 woningen) en het landelijk gebied (toekomstige Park21). Naast het sportcomplex, het Haarlemmermeer Lyceum komt er ook een Thermen Holiday Hoofddorp en mogelijk andere voorzieningen. In het midden van het gebied komt op termijn een groengebied dat de Toolenburgerplas verbindt met het toekomstige Park21 ontworpen door Vista Landschapsarchitectuur en Stedenbouw.

Reageer op dit artikel