nieuws

Rotterdam en TU/D bundelen innovatiekracht

Architectuur

Rotterdam wordt proeftuin voor studenten van de TU Delft. In ‘labs’ worden grootstedelijke vraagstukken onderzocht en kennis en expertise over bijvoorbeeld 3D-printen met de stad gedeeld. Afgelopen vrijdag is hiervoor een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Rotterdam en TU/D bundelen innovatiekracht

 

 

De samenwerking verstevigt het innovatieve klimaat van Rotterdam. Studenten en docenten van de faculteit industrieel ontwerp van de TU Delft werken onder andere mee aan het organiseren van techshops en projecten om 3D printing in de stad te bevorderen.

Een van de voorbeelden is Raingain. Dankzij de samenwerking met onder meer de TU Delft kan nog dit jaar in de hele regio tot op buurtniveau heel precies worden geregistreerd hoeveel neerslag er valt. Deze regenradar moet helpen bij het efficiënt inrichten van het waterbeheer.

De samenwerking betekent ook een stevige impuls voor het Medical Delta programma waar onderwijsinstellingen en zorginstellingen uit de regio Rotterdam-Delft-Leiden aan meewerken. Erasmus MC en andere zorginstellingen in de stad gaan hun samenwerking met de TU Delft op het gebied van werktuigbouw/fijnmechanica intensiveren om de nieuwste ontwikkelingen uit te vinden en te testen op het gebied van e-health en domotica.

Ook ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor het Open Data programma van de gemeente Rotterdam. Gemeente werkt nauw samen met het Kenniscentrum Open Data van TU Delft. Doel van dit nieuwe centrum is om onderzoek naar en onderwijs over open data te stimuleren.

 

 

 

Reageer op dit artikel