nieuws

Render Ster van de Week – Aga Khan Museum en Ismaili Center

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom, Archdaily of deze week naar Architecture Lab. Daarom vanaf nu elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen.

Render Ster van de Week – Aga Khan Museum en Ismaili Center

 

Deze week kiezen wij voor het binnenkort te openen Aga Khan Museum en Ismaili Centre in Toronto, Canada. Het project is afkomstig van Charles Correa uit India, Fumihiko Maki uit Japan en landschapsarchitect Vladimir Djurovic

 Aga Khan

 Aga Khan Render Ster

Het trio heeft een voorstedelijke locatie getransformeerd tot een spirituele plek. Het gebouw heeft twee verdiepingen met galerijen voor permanente en tijdelijke tentoonstellingen. Het hart van het centrum wordt gevormd door een gebedsruimte die wordt afgedekt met een glazen koepel voor de daglichtvoorziening.

 

Aga Khan

Inmiddels nadert het project zijn oplevering. Alleen het gras en de 1000-delige collectie moet nog arriveren maar dan is het museum klaar voor zijn opening later dit jaar.

Aga Khan

 Aga Khan

Aga Khan

Aga Khan

Aga Khan 

Reageer op dit artikel