nieuws

Nieuwbouw Augustinianum van start

Architectuur

Onlangs is de overeenkomst getekend voor het nieuwe gebouw voor de Eindhovense scholengemeenschap Augustinianum, een school voor havo, atheneum en gymnasium. Het ontwerp is van architecten|en|en & Studio Leon Thier.

Nieuwbouw Augustinianum van start

 

 

 

Een gedeelte van het grote omliggende terrein waarop de nieuwbouw verrijst wordt verkocht voor woningbouw. Door de opzet van deze plannen gezamenlijk uit te werken, ontstaat een ensemble voor onderwijs, ontspannen en wonen rondom een groen gebied. De extra inkomsten van de grondverkoop worden geïnvesteerd in het gebouw.

Een centrale verzamelplaats wordt het hart van het gebouw. Hier zijn alle vakdomeinen, waaronder sport, drama en pop, zichtbaar gemaakt en door het oplopende studielandschap ook gemakkelijk bereikbaar. Deze verzamelplaats fungeert daarnaast ook als tribune bij voorstellingen. Onder deze tribune bevindt zich de creatieve underground met drama, muziek, kunst en cultuur. Het podium voor de uitvoeringen en optredens ligt op de grens van binnen en buiten, waardoor het bekende Augpop voortaan buiten kan plaatsvinden.

In het ontwerp van architecten|en|en & Studio Leon Thier is gestreefd naar multifunctioneel ruimtegebruik waardoor de footprint van het programma compact is geblreven. De verkeersruimtes zijn zo ingetekend dat het gebouw oop op drukke momenten niet krap aanvoelt. Samen met een goede oriëntatie op de zon wordt het energieverbruik gereduceerd.

Robuuste betonnen draagconstructies, die geen verdere afwerking nodig hebben, en een invulling met flexibele wanden resulteert in een gebouw dat kan meebewegen met verdere ontwikkelingen.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel