nieuws

Londen Aquatics Centre open voor publiek

Architectuur

Twee jaar na de Olympische Spelen in Londen kunnen de hoofdstedelijke inwoners zich een beetje voelen als de zwemhelden van de zomer van 2012 nu het Aquatics Centre van Zaha Hadid voor iedereen toegankelijk is. Het zwembad biedt naast zwemlessen ook duiklessen voor alle leeftijden en voor mensen met beperkingen, waterpolo, synchroonzwemmen, triathlon, aquasporten, schoonspringen en fitness.

Londen Aquatics Centre open voor publiek

 

De tijdelijke tribunes, die waar zoveel over te doen is geweest naar aanleiding van het slechte zicht, zijn vervangen door glas aan beide kanten. De overige tribunes met 2500 zitplaatsen, zijn wel gehandhaafd. Het zwembad blijft immers in gebruik voor internationale zwemwedstrijden zoals de FINA/NVC 2014 Worl Diving Series en de Europese zwemkampioenschappen in 2016.

Zaha Hadid Aquatics Centre Hufton + Crow 

Boris Johnson, burgemeester van Londen zei over de opening: “De transformatie van het Aquatics centre van Zaha Hadid geeft iedereen de gelegenheid te genieten van het zwembad, of je nu een professioneel atleet bent of een amateur. Alle venues van de Spelen in Londen in het Queen Elizabeth Olympic Park helpen mee bij onze ambiteuze plannen voor de ontwikkeling van Oost-Londen.”

Reageer op dit artikel