nieuws

Lelijkste gebouw van Rotterdam verdwijnt

Architectuur

Het oude McDonald’s-paviljoen aan de Coolsingel, ooit uitgeroepen tot het lelijkste gebouw van Rotterdam, gaat komende zomer tegen de vlakte, zo meldt het AD/Rotterdam. Binnen een maand krijgt de fastfoodketen een nieuw onderkomen met dezelfde omvang. De burgers lopen dus geen gevaar.

Lelijkste gebouw van Rotterdam verdwijnt

Het ontwerp voor het nieuwe paviljoen is van de hand van Mei-architecten eveneens uit Rotterdam, al is er nog geen overeenstemming met de Rotterdamse Welstandscommissie. Robert Winkel zegt over zijn paviljoen “we gaan van het lelijkste gebouw van Rotterdam het mooiste maken.”

De gemeente is het gebouw met de bijnaam ‘de puist’ liever kwijt dan rijk, omdat het uitzicht op het oude postkantoor wordt belemmerd. Maar McDonald’s heeft een vergunning voor enkele tientallen jaren en wil deze niet opgeven. Vorig jaar zijn er nog door TomDavid Architecten plannen gepresenteerd voor een half verdiepte vestiging, maar dat bleek onhaalbaar.

Reageer op dit artikel