nieuws

Herontwikkeling Lommerrijk

Architectuur

Exploitatiemaatschappij Lommerrijk zoekt in een ideeënprijsvraag in twee rondes een voorstel voor de herontwikkeling van Lommerrijk. In de eerste ronde wordt om een beknopte visie op de opgave gevraagd. Hieruit worden drie tot vijf inzenden geselecteerd die doorgaan naar de tweede ronde waarin de visie nader moet worden uitgewerkt met een financiële onderbouwing. Registratie kan tot 6 april.

Herontwikkeling Lommerrijk

Lommerrijk is van oudsher een lokale trekpleister gelegen op een unieke plek aan de Bergse achterplas in de wijk Hillegersberg, op steenworp afstand van het Rotterdamse stadshart.

De huidige locatie aan de Straatweg bevat een horecagelegenheid met parkeergelegenheid en een landtong in de Bergse Plas. De landtong is deels bebouwd en ingericht voor parkeren. Aan het eind van de landtong is een tennisvereniging gevestigd. In de directe omgeving staan zomerhuisjes (op de eilandjes in de plas) en grote, statige woonhuizen en een paar nieuwe appartementencomplexen aan de Straatweg.

In deze bijzondere omgeving aan het water spelen verschillende private belangen. Eerdere initiatieven voor een rendabele herontwikkeling van Lommerrijk in deze gevoelige context resulteerden niet in een haalbaar plan.

Registratie voor deelname

Deelnemers aan de Open Oproep Herontwikkeling Lommerrijk moeten zich via een contactpersoon registreren voor deelname. De contactpersoon dient er toe de anonimiteit van de deelnemer in de eerste ronde van de prijsvraag te waarborgen. Registratie is mogelijk tot uiterlijk zondag 6 april 2014, 24.00 uur via het registratieformulier. De inzending voor de eerste ronde wordt door de contactpersoon ingezonden. De inzendtermijn sluit op zondag 13 april 2014 om 24:00 uur.

Informatiebijeenkomst

Op donderdag 20 maart 2014, 10:00 – 12:00 uur vindt een informatiebijeenkomst op de locatie Lommerrijk (Straatweg 99, Rotterdam) plaats voor potentiële deelnemers. Bij deze bijeenkomst wordt nadere informatie verstrekt over de opgave en het verloop van de prijsvraagprocedure. Ook kunnen vragen worden gesteld. Het verslag van de bijeenkomst wordt gepubliceerd op deze website.

Deelname aan de informatiebijeenkomst is uitsluitend mogelijk via aanmelding vooraf via het aanmeldformulier. De aanmelding sluit op woensdag 19 maart om 14:00 uur.

 

Reageer op dit artikel