nieuws

Bouwkundedecaan TU/e geëerd

Architectuur

Decaan Elphi Nelissen van de Faculteit Bouwkunde van de TU/e krijgt de ‘World of Difference 100 Award’ van The International Alliance for Women (TIAW). Het is een erkenning voor haar inzet voor ‘economic empowerment of women’.

Bouwkundedecaan TU/e geëerd

 

 

De Eindhovense hoogleraar Building Sustainability is voorgedragen door de Commissie Rosenblatt, een Nederlandse groep vrouwen die zich al tien jaar inzet voor meer vrouwen in Raden van Bestuur en Toezicht in Nederland.

Nelissen zet zich als bestuursvoorzitter van het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek (VHTO) in om de participatie van meisjes en vrouwen aan de wereld van bètawetenschappen, techniek en ICT te vergroten.

De officiële uitreiking van de awards vindt plaats op het TIAW Global Forum in Washington DC van 26 tot 28 maart 2014. Er zijn dit jaar vijf Nederlanders in de lijst van honderd, waaronder Eurocommissaris Neelie Kroes.  

Reageer op dit artikel