nieuws

AP+E wint met Hedge School

Architectuur

Architecture Practice + Experimentation is de winnaar van de Per Cent For Art Commission in Ierland. Hun ontwerp voor het educatiepaviljoen van de Educate Together School in Ierland, de Hedge School, won van vier andere voorstellen in de tweede ronde van de prijsvraag.

AP+E wint met Hedge School

 

Het ontwerp van AP+E is een interpretatie van de historische hedgeschools in Ierland waar leerlingen in de natuur onderwijs kregen. Een belangrijk onderdeel van dit concept is dat de leerlingen hun eigen voedsel kunnen verbouwen en de groei van hun planten kunnen volgen gedurende hun opleiding.

In het paviljoen refereert de opstellingen van houten elementen aan de klassieke leeromgeving van een amfitheater. Hierbinnen zijn ook grotere plantenbakken verwerkt en de terrassen kunnen worden gebruikt als zitplaatsen, trappen en speelelementen. Door de groei van de planten op de houten structuur zal het paviljoen steeds meer beschutting bieden en per seizoen een ander uiterlijk hebben. Het onderhoud en de evolutie van het gebouw vormt zo onderdeel van het leerproces van de leerlingen.

Het paviljoen naast de lessen ook ruimte voor bijeenkomsten, theatervoorstellingen en kooklessen. De bouw staat gepland voor september 2014.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels