nieuws

Transformatie Maerlant College in Brielle Vesting

Architectuur

Blauwhoed en Juli ontwerp & advies gaan het oude Maerlant College in de historische binnenstad van Brielle Vesting transformeren. Het schoolgebouw en omgeving aan de Burgemeester Van Sleenstraat worden een gemengd woongebied. Dit is de uitslag van een door de gemeente Brielle uitgeschreven prijsvraag.

Transformatie Maerlant College in Brielle Vesting

In de gemeente Brielle zal de komende jaren maar een beperkt aantal nieuwe woningen worden gebouwd. De gemeente focust daarom op projecten die een kwalitatieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Brielle. In het transformatieplan van Blauwhoed en Juli wordt het gebouw van het Maerlant College behouden. In het schoolgebouw komen stadsvilla’s en appartementen. Daarnaast worden om het gebouw woningen voor starters, senioren en stedelijke gezinnen in het groen gerealiseerd. De stedebouwkundige opzet van het plan zorgt ervoor dat de nabijgelegen stadswallen weer echt onderdeel van de Vesting worden.

De huidige omwonenden en belanghebbenden zoals lokale ondernemers worden door middel van co-design betrokken bij de ontwikkeling. De ontwerpen van de woningen worden gemaakt in co-creatie met de toekomstige bewoners.

Reageer op dit artikel