nieuws

Ontwerpen gezocht voor Nederlandse ambassade VS

Architectuur

De Nederlandse ambassade in Washington en het Consulaat in New York zijn op zoek naar een nieuw relatiegeschenk voor hun contacten in de Verenigde Staten en nodigen ontwerpers uit om inventieve, eigenzinnige en slimme ideeën in te dienen voor een functioneel en betaalbaar klein product, geïnspireerd door Nederlands design. Ze noemen dit de Dutch Design Competition.

Ontwerpen gezocht voor Nederlandse ambassade VS

De ambassade en het consulaat organiseren de wedstrijd samen met Kikkerland Design Inc., 3D printing bedrijf Shapeways en het Museum of Arts en Design (MAD). Het initiatief is geïnspireerd door de expositie Out of Hand: Materializing the Postdigital in het Museum of Arts and Design (open tot 6 juli), waar een omvangrijke groep Nederlandse ontwerpers aan deelneemt.

Open deelname

Iedereen mag aan de competitie deelnemen. De ambassade en het consulaat rekenen er op dat Nederlandse ontwerpers en Amerikaanse ontwerpers die geïnspireerd zijn door Dutch design hun ideeën in zullen dienen. Gecombineerde teams van Nederlandse en Amerikaanse ontwerpers zijn ook meer dan welkom.
“We hopen dat deze competitie Dutch Design nog meer zal creativiteit uitstraalt”, reageert de Nederlandse ambassadeur in de VS, Rudolf Bekink. Ontwerpers kunnen hun ideeën indienen tot 7 maart. Een vakkundige jury selecteert begin april 2014 de tien beste ontwerpen, die vervolgens in 3D worden geprint door Shapeways. De finalisten worden onderdeel van een tijdelijke tentoonstelling in NYC. Half april maakt de jury de winnaar bekend.

Juryleden

De jury van de ontwerpwedstrijd bestaat uit: Jan van der Lande, CEO van Kikkerland Design; Duann Scott, Design Evangelist Shapeways; Jan Habraken van FormNation; Alissia Melka-Teichroew van ByAMT; Ron Labaco, Design curator van het Museum of Arts and Design, Rudolf Bekink, Nederlands ambassadeur in de VS en Jan Kennis, Cultureel attaché en hoofd van de culturele afdeling in New York.

Kikkerland Design Inc. is van plan het winnende design te produceren en te introduceren in de VS. De Nederlandse ambassade zal het winnende product gebruiken als officiële giveaway in de VS. Bovendien mag de winnaar een week meelopen op het hoofdkantoor van Shapeways in New York. Vlucht en accommodatie worden verzorgd.

Voor meer informatie over de competitie en voor de regels van de wedstrijd klik je hier.  

Reageer op dit artikel