nieuws

Nieuwe Kuip van Volker Wessels kost 240 miljoen

Architectuur

Volker Wessels en MVSA architects presenteren vandaag hun plannen voor het nieuwe voetbalstadion van Feyenoord. De ‘SuperKuip’ die de bedrijven voor ogen hebben, komt op de plek van het huidige stadion en kost 240 miljoen euro.

Nieuwe Kuip van Volker Wessels kost 240 miljoen

 

 

 

Het nieuwe stadion (de SuperKuip) moet plaats bieden aan 63.000 supporters. Om dat mogelijk te maken, komt er onder meer een staantribune in het stadion. In het budget is bovendien een zogenaamd groeimodel opgenomen. Dit model geeft bijvoorbeeld de optie tot extra zitplaatsen en daarnaast is het mogelijk om een afsluitbaar dak te bouwen.

 SuperKuip overdag 

Voor het plan is in principe geen gemeentelijke garantstelling nodig. “Als de ambities van Feyenoord en ook de Gemeente Rotterdam boven dit ambitieniveau uitstijgen, dan zou een beperkte gemeentelijke garantstelling mogelijk zijn”, melden de bedrijven.

 SuperKuip Rotterdam avond 

Naast Volker Wessels en MVSA maakten ook BAM, de stichting Red de Kuip (met Besix), architectenbureau Zwarts Jansma en emeritus hoogleraar Hennes de Ridder plannen voor een nieuw onderkomen voor Feyenoord.

Reageer op dit artikel