nieuws

Kossmann.dejong wint in Bern

Architectuur

Het Amsterdamse bureau Kossmann.dejong is door het Museum für Kommunikation in Bern (Zwitserland) geselecteerd voor de grootscheepse vernieuwing van de permanente presentatie van het museum.

Kossmann.dejong wint in Bern

 

 

De huidige succesvolle publieksopstelling ´Nah und fern: Menschen und ihre Medien´ [Dichtbij en Veraf: Mens en Media] is na tien jaar intensief gebruik toe aan een update. Kossmann.dejong krijgt de opdracht om de nieuwe grote overzichtstentoonstelling te ontwerpen, die in de herfst van 2016 zal openen voor publiek.

Het Museum für Kommunikation koos na een intensieve selectieprocedure, waaraan onder meer de ontwerpbureaus Holzer Kobler Architekturen (CH) en Atelier Brückner (DUI) deelnamen, bewust voor een nieuw bureau in het Zwitserse tentoonstellingsklimaat. Hiermee wil het museum de bezoekersaantallen verhogen en de leidende positie in het museumbezoek door jongeren verstevigen.

Van 6 t/m 16 februari zijn de ontwerpen van de zeven teams die deelnamen aan de selectieprocedure te bezichtigen in het Museum für Kommunikation in Bern.

Reageer op dit artikel