nieuws

Inspirerend wrakhout aan Belgische Kust

Architectuur

West8 werkt in opdracht van AWZ Oostende samen met ABT, Antwerp, BAS, Snoeck & Parnters en West Construct aan een nieuwe voetgangersbrug tussen Blankenberge en De Haan aan de Belgische Kust.

Inspirerend wrakhout aan Belgische Kust

 

 

 

 

De omgeving van de brug wordt gekarakteriseerd door uniek landschap, aan de ene kant de polder, aan de andere kant de duinen met de zee. Om deze twee verschillende landschappen samen te voegen in een ontwerp koos West8 voor een brug die verwijst naar aangespoeld wrakhout, eveneens de naam van de brug. 

West8

De ontwerpers sleepten hiermee de opdracht binnen van de gemeente Blankenberge die in eerste instantie liever een brug in de vorm van een meeuw wilden hebben. Maar ‘Wreckhout’ wist de gemeente te overtuigen. De vakwerkliggers van de brug zijn ontworpen en geproduceerd door Koninklijke Houthandel Wijma uit Kampen. Van zorgvuldig geselecteerd gecertificeerd (FSC)-azobé.

Reageer op dit artikel