nieuws

Innovaties in constructief glas

Architectuur

Glas is niet alleen doorzichtig, maar ook sterk. Mits slim toegepast. Ingenieursbureau ABT legt zich al decennia toe op de optimalisatie van constructies met, of zelfs in, glas en heeft meerdere slimme vindingen op zijn naam staan. In een uitgebreid artikel in het nieuwe februarinummer van de architect schetst het bureau een beeld van de status quo in de glastechniek.

Innovaties in constructief glas

Houten constructies werden in de industriële revolutie opgevold door gietijzeren kolommen, naar analogie van de houten exemplaren. Nu vindt de overgang plaats naar glasverbindingen die weer van de staaldetaillering zijn afgekeken.

Het is wachten op de toepassing van de eerste glazen kolom. 

Glas 

Lees het artikel ‘Innovaties in constructief glas’ van Erwin ten Brincke in het februarinummer van de Architect

Reageer op dit artikel