nieuws

Een bibliotheek voor Muyinga, Burundi

Architectuur

Muyinga, een stad in Burundi, kreeg onlangs haar eerste bibliotheek van het Brusselse bureau BC architects. Het gebouw maakt deel uit van een toekomstige school voor dove kinderen. Het is opgetrokken uit lokaal geproduceerde CEB-blokken (‘compressed earth’ of samengeperste aarde) en gebouwd volgens een participatieve aanpak.

Een bibliotheek voor Muyinga, Burundi

Een grondige studie van de inheemse architectuur in Burundi vormde de basis voor het ontwerp van het gebouw. “Twee maanden veldwerk in de regio en de omliggende provincies gaf ons inzicht in gebruikelijke materialen, technieken en bouwstijlen”, aldus BC architects. Deze bevindingen werden dan weer toegepast binnen de plaatselijke knowhow en tradities van Muyinga.

 

Lees meer op Architectura.be

Reageer op dit artikel