nieuws

Campus Hoogvliet opgeleverd

Architectuur

De Campus Hoogvliet is klaar en opgeleverd. Het nieuwe scholencomplex, een ontwerp van Wiel Arets Architects (WAA), ligt in de deelgemeente Hoogvliet en wordt het nieuwe hart voor wonen, werken en leren.

Campus Hoogvliet opgeleverd

 

 

Het project, een opdracht van Woonbron, bestaat uit zes afzonderlijke gebouwen, die allemaal via een buitenterras zijn verbonden met de uitgestrekte publieke ruimte van de campus. Alle terrassen zijn omringd door een translucent glazen hek dat even groot is als de begane grondverdieping van elk gebouw. Poorten in de ‘hekken’ bieden toegang tot de terrassen.

In de zes gebouwen vestigen zich drie scholengemeenschappen: ROC Zadkine, Einstein Lyceum en Penta College CSG. De resterende gebouwen zullen dienst doen als Sportgebouw, Woongebouw en Artstudio (kunst en cultuur) . Het ontwerp van de gebouwen is gemaakt door architectenbureau Wiel Arets, in samenwerking met constructeur ABT en installatieadviseur WRI.

Reageer op dit artikel