nieuws

Bouwstart cultureel hart Tiel

Architectuur

Deze week is begonnen met de bouw van het nieuwe culturele hart van Tiel, de Westluidense Poort, een ontwerp van De Zwart Hond uit Rotterdam. Het multifunctionele project van 17.000 vierkante meter gaat dienen als cultureel kwartier en verbindt na oplevering de binnenstad met de rivier de Waal.

Bouwstart cultureel hart Tiel

In het ontwerp van De Zwarte Hond worden wonen, werken, ondergrondse parkeergarage, recreëren, kunst & cultuurvoorzieningen gecombineerd. Er komt een collectieve buitenruimte, theater/ schouwburg, museum en tentoonstellingsruimte(n), bibliotheek, café & restaurant en appartementen.

De Westluidense Poort is een Design Build Maintain & Operate-project. Het consortium bestaat uit VolkerWessels, De Zwarte Hond, Facilicom Services Group, Peutz, Pieters Bouwtechniek en Techniplan.

Eind 2016 moet het project klaar zijn.  

Reageer op dit artikel