nieuws

Zwerm van 500.000 aluminium vogels landt in Parijs

Architectuur

Een vlucht van 500.000 vogels is onlangs geland in Parijs. De zwerm bestaat uit aluminium dieren in zeven maten en vier grijstinten en vormt de Escher-achtige gevel van het Philharmonie de Paris: het nieuwe concertgebouw dat is ontworpen door Jean Nouvel.

Zwerm van 500.000 aluminium vogels landt in Parijs

Het Philharmonie de Paris komt in het Parc de la Villette en zal het Cité de la Musique completeren. De lichtstad ontbeerde tot nu toe een filharmonische concertzaal. Bij de oplevering in 2015 van de zaal met 2400 stoelen is een twintig jaar oud plan volbracht. De zaal is ingericht voor klassieke concerten, maar zal af en toe ook ruimte bieden aan optredens van jazz- en wereldmusici.

 

 

 

 

 

  

De Belgische gevelbouwer CTF is verantwoordelijk voor het in elkaar puzzelen van de vogels, die zijn geanodiseerd door de Nederlandse oppervlaktebehandelaar Aldor.

 

 Meer foto’s 

Reageer op dit artikel