nieuws

Zonnegevel voor CocaCola

Architectuur

De grootste flesjesproducent voor Coca Cola, Femsa, heeft zijn hoofdkantoor in Mexico geheel laten bekleden met PV glas van Onyx Solar. Niet alleen wekt de gevel nu ] energie op, hij lijkt ook precies op het zwarte drankje van de grootste opdrachtgever van het bedrijf.

Zonnegevel voor CocaCola

De gevel bestaat uit dubbel glas met een dunfilm pv-systeem. Onyx Solar maakte extra grote panelen, omdat dat past bij de uitstraling van het gebouw. Ook wilde men de gebruiker van het gebouw meer privacy bieden, zonder te veel te tornen aan de uitstraling van de gevel. Deze is voor twintig procent transparant, waardoor wel daglicht binnenvalt.

 

Onyx Solar verwacht dat de nieuwe gevel Femsa’s koelbehoefte met 50% kan verminderen.

 

Reageer op dit artikel