nieuws

Sportcampus Zuiderpark Den Haag lijkt er te komen

Architectuur

Ballast Nedam en Kuijpers hebben van de gemeente Den Haag en De Haagse Hogeschool de definitieve gunning ontvangen voor de nieuwbouw van de Sportcampus Zuiderpark. De sportcampus komt op de plaats van het oude ADO-stadion en wordt een unieke locatie voor sport, onderwijs en bewegen.

 

In aansluiting op de bestaande sportvoorzieningen in het Zuiderpark komt er een nieuw sportcomplex van ruim 30.000 m², dat voor het grootste deel bestaat uit gemeentelijke sporthallen, de nieuwe huisvesting van de opleidingen HALO en Sportmanagement van De Haagse Hogeschool en een dependance voor de sportopleidingen van het ROC Mondriaan. Het uitgangspunt van het nieuwe complex is om een CO2-neutraal gebouw te realiseren.

Het complex omvat onder meer een topsporthal met een tribunecapaciteit voor circa 3.500 toeschouwers, twee breedtesporthallen, een hal voor beachvolley en beachsoccer, een turnhal, een danszaal, een dojo voor oosterse vechtsporten, gymzalen, collegezalen en project- en onderzoekruimten met alle bijbehorende voorzieningen en faciliteiten. De bouw start in april 2015 en de Sportcampus Zuiderpark zal in augustus 2016 worden opgeleverd.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel