nieuws

Render Ster van de Week – Qatar Foundation Stadium

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom, Archdaily of deze week naar World-Architects. Daarom vanaf nu elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen.

Render Ster van de Week – Qatar Foundation Stadium

Vorige week maakten de Qatar Foundation en de Supreme Committee het ontwerp voor het Qatar Foundation Stadium bekend. Het architectonische advies hiervoor is geleverd door RFA Fenwick Iribarren Architects. Naar verwachting wordt het QF Stadium in 2018 opgeleverd en zullen in 2022 onder andere een kwartfinalewedstrijd van het WK Voetbal hier plaatsvinden. 

In het stadion zal tijdens de wedstrijden plaats zijn voor 40.000 toeschouwers. Vanwege de extreme weersomstandigheden wordt in het ontwerp een koeltechnologie toegepast, zodat een prettig binnenklimaat voor zowel de toeschouwers als de spelers ontstaat. Met maatregelen als duurzame materialen en zonnepanelen wordt echter wel gestreefd naar een Gold Sustainability Building Certification van de LEED.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Qatar Foundation en Supreme Committee

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel