nieuws

Render Ster van de Week – Biodome Montreal door AZPML + KANVA

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom of Archdaily Daarom vanaf nu elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen.

Render Ster van de Week – Biodome Montreal door AZPML + KANVA

 

AZPML en KANVA hebben de prijsvraag voor het ontwerp van de Biodome in Montreal gewonnen. De renovatie van de twee bureaus, Migration du Biodome, bestaat uit een serie van gekromde wanden die aan het gebouw worden toegevoegd. Dankzij projecties op de wand, kunnen daarbinnen verschillende ecosystemen worden nagebootst. Tevens zorgen de wanden voor een reorganisatie van de looproute.

Bezoekers kunnen in het Biodome kennis maken met de verschillende dieren en planten, met de doelstelling om meer waardering voor de biodiversiteit te realiseren. AZPML en KANVA hebben dit goed opgepakt door het gebouw als een levende habitat te benaderen. In onderstaande afbeeldingen is dit uitgangspunt goed te zien.

  

 

  

  

  

  

  

 

 

Bron: KANVA

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel