nieuws

Open Oproep Prins Clausbrug Dordrecht

Architectuur

Een langzame verkeersbrug moet de binnenstad van Dordrecht en de ontwikkelingslocatie de Staart/Stadswerven met elkaar gaan verbinden. Een openbare ideeënprijsvraag moet de gemeente op weg helpen de openbare ruimte aan beide zijden van de 120 meter lange brug te versterken. Registreren kan tot 21 januari 2015, 17.00 uur.

Open Oproep Prins Clausbrug Dordrecht

De gemeente Dordrecht schrijft de prijsvraag uit in twee ronden. In de eerste ronde wordt gevraagd om een beknopte visie op de opgave. Uit de inzendingen selecteert een onafhankelijke vakjury minimaal drie en maximaal vijf inzendingen die doorgaan naar de tweede ronde. Hierin kunnen de geselecteerde kandidaten hun visie verder uitwerken. De ingediende ontwerpen worden tentoongesteld, waarbij aan de bezoekers van de tentoonstelling de mogelijkheid wordt geboden om hun reactie op de voorstellen te geven. De jury betrekt deze reacties bij de beoordeling van de inzendingen in de tweede ronde. De gemeente heeft de intentie om het winnende ontwerp te realiseren.

Informatiebijeenkomst

Op maandag 15 december van 14:00-16:00 uur organiseert de gemeente Dordrecht een informatiebijeenkomst waarbij geïnteresseerden in deelname nader worden geïnformeerd over de opgave en het verloop van de prijsvraag.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel