nieuws

Herontwikkeling Haagse Thorbecketoren

Architectuur

De Haagse Thorbecketoren aan de De Savornin Lohmanplein krijgt een tweede leven als woontoren en een nieuwe naam: Bellavista. De zestien etages van het voormalige kantoor worden getransformeerd tot 116 appartmenten naar een ontwerp van Rijnboutt. De huren varieren van 800 tot 1400 euro per maand.

Herontwikkeling Haagse Thorbecketoren

Bij de herontwikkeling naar een ontwerp van Rijnboutt bestaat de belangrijkste toevoeging uit de verticaal gelede balkons die de toren een slanker uiterlijk geven. Om aan te sluiten op het oorspronkelijke ontwerp van Piet Zandstra worden gelijksoortige materialen toegepast: antracietkleurig gepoedercoat aluminium voor kozijnen en details, en gestraald, lichtgekleurd architectonisch beton voor de borstweringen.

 Thorbecketoren_Rijnboutt 

Het leegstaande kantoorgebouw is onderdeel van een multifunctioneel, modernistisch complex uit 1968. Op een plint van winkels staan drie blokken: de Treubflat (acht lagen woningen), de Thorbecketoren en een restaurantpaviljoen. Eigenaar Urban Interest heeft ook plannen voor de herontwikkeling van het winkelcentrum.

Naar verwachting is de oplevering in 2016.

 

Actie abonnement de Architect

 

Reageer op dit artikel