nieuws

Concern gaat Westraven hervormen

Architectuur

Interieurarchitectenbureau concern heeft de Europese aanbesteding gewonnen voor de herinrichting van kantoor Westraven in Utrecht. Het kantoor van Rijkswaterstaat, moet verder worden klaargemaakt voor Het Nieuwe Werken.

Concern gaat Westraven hervormen
Kantoor Westraven in Utrecht door cepezed

Concern won de aanbesteding met name op ruimtelijke flexibiliteit, duurzaamheid en de sfeer en opzet van het schetsontwerp.

Architectenbureau cepezed had het gebouw bij de renovatie zes jaar geleden al voorbereid op het nieuwe werken. Dit wil men verder intensiveren. Ook moet de keuken worden vervangen en de vides en het restaurant heringericht. 

Concern heeft al eerder projecten gerealiseerd waarbij een innovatief kantoorconcept werd geïmplementeerd voor overheidsorganisaties. Het bureau realiseert veelal werkplekmixen van werken, aanlanden, ontmoeten en vergaderen.

Westraven beslaat 53.722 m2 bvo. De huidige indelingen en de werkplekken blijven grotendeels hetzelfde. Wel wordt een aantal nieuwe functionele ruimtes gecreëerd (informele overlegruimtes en aanlandwerkplekken) binnen de werkomgeving en in de centrale ruimtes van het gebouw. Het ontwerp typeert zich in een heldere structuur en openheid.

  

Reageer op dit artikel