nieuws

Brugwachtershuisjes te koop

Architectuur

Brugwachtershuisjes zijn gewild als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe initiatieven. De afgelopen tijd passeerden op de site al een aantal ideeën voor de leegstaande huisjes. Voor gemeente Leidschendam-Voorburg genoeg redenen om twee gezichtsbepalende huisjes langs de Vliet in de etalage te plaatsen. Biedingen zijn welkom tot 5 januari.

Brugwachtershuisjes te koop

 

 

Het leegstaande vakwerkhuisje bij de Nieuwe Tolbrug, ook wel het kippebruggetje genoemd, is uit de 19e eeuw en is recent opgeknapt nadat het doelwit was geweest van vandalen. Het huisje bij de Wijckerbrug hoorde in het verre verleden bij een boerderij en was in gebruik als voorhuis.

 Brugwachtershuisje Wijkerlaan Leidschendam-Voorburg
Het voormalige voorhuis aan de Wijkerlaan

De gemeente wil van de twee rijksmonumenten af nu de nieuwe bruggen op afstand worden bediend.

Meer informatie

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel