nieuws

BDG ontwerpt De Kiekmure in Harderwijk

Architectuur

De architectenselectie voor de nieuwbouw van het multifunctionele centrum ‘De Kiekmure’ in Harderwijk is gewonnen door BDG Architecten Ingenieurs uit Zwolle.

BDG ontwerpt De Kiekmure in Harderwijk

 

 

 

 

Het gebouw wordt gerealiseerd op de locatie van het huidige wijkcentrum in de Stadsdennen. Het MFC krijgt een alzijdige uitstraling waarin de entree een herkenbare plaats richting het nabijgelegen winkelcentrum krijgt. Tijdens de bouw kan het wijkcentrum gewoon in gebruik blijven.

De Kiekmure_BDG 

Centraal in het ontwerp ligt de huiskamer van het wijkhuis, met de centrale keuken en de bar. Rondom deze ruimte zijn de verschillende multifunctionele zalen gesitueerd die koppelbaar zijn aan deze huiskamer. Het CBR krijgt een duidelijke eigen plek met een eigen entree. Op de 1e verdieping liggen de balletschool en diverse vergaderruimten.

De Kiekmure_Harderwijk _BDG 

Het ontwerp van BDG faciliteert een optimale samenwerking tussen de vele partijen die het gebouw gebruiken en versterkt de identeit. De nieuwe Kiekmure wordt een levend en bloeiend wijkgebouw waar wijkbewoners graag komen. 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels