nieuws

Video van de Week: Magic Carpets in Italiaans kasteel

Architectuur

Iedere week selecteert de redactie van de Architect de Video van de Week. Dat is een kort filmpje dat een connectie heeft met het werkveld van de architect. Video’s van de Week vallen op, omdat ze informatief, inspirerend, mooi gemaakt of soms gewoon entertainment zijn. Deze week: Miguel Chevalier tovert het Castel Del Monte in Italië om tot een enorme caleidoscoop.

In het zuiden van Italië staat het Castel Del Monte, dat in de 18e eeuw gestript werd van al haar marmer. Alleen het stenen geraamte van het bouwwerk bleef achter. Miguel Chevalier geeft met zijn Magic Carpets, een digitale animatie van Middeleeuwse tapijten en psychedelische vormen, weer kleur aan het geheel.

In deze video wordt je middels een prachtige time-lapse meegenomen naar de sobere muren en prachtige omgeving van het oude kasteel, waarna de rustgevende beelden plotseling plaatsmaken voor de ‘magische tapijten’ van Chevalier. Felgekleurde projecties verlichten de vloeren van het kasteel en steken prachtig af tegen de lichtgele, stenen wanden. Het digitale tapijt is interactief: bezoekers worden gevolgd door amoebe-achtige vormen, alsof ze zelf in de enorme caleidoscoop zitten. De muziek van Jacopo Babone Schilingi begeleidt Magic Carpets en maakt de sprookjesachtige ervaring helemaal af.

 
Klik op de afbeelding om de video te starten. 

Reageer op dit artikel