nieuws

Render Ster van de Week – Lucas Museum of Narrative Art door MAD Architects

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom of Archdaily Daarom vanaf nu elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen.

Render Ster van de Week – Lucas Museum of Narrative Art door MAD Architects

 

 

MAD Architects heeft de eerste beelden van het ontwerp voor het Lucas Museum of Narrative Arts in Chicago onthuld. Het nieuwe gebouw kent een sculpturale vorm, welke doet denken aan een witte berg die van alle kanten is te benaderen. Daarmee zoekt het museum de interactie tussen de natuur en de stad op. Op deze manier verbindt het ontwerp de natuurlijke schoonheid van het park en Lake Michigan met de krachtige architectuur van Chicago.

Het Lucas Museum of Narrative Art is een plek waar mensen dichter bij elkaar en bij de natuur kunnen komen. Dankzij de futuristische en tegelijkertijd tijdloze uitstraling trekt het gebouw de bezoekers naar zich toe, waardoor rondom het gebouw een zogenaamde ‘woonkamer voor de stad’ ontstaat. De renders laten goed zien hoe het gebouw de omgeving naar zich toetrekt en verbindt.

 

 

 

In onderstaande video gaat hoofdarchitect Ma Yansong verder in op het ontwerp van het Lucas Museum of Narrative Art. Klik op de afbeelding om naar de video te gaan.

Reageer op dit artikel