nieuws

Paviljoen van piepschuim

Architectuur

Lighthouse is de naam van het piepschuimen paviljoentje dat sinds vorige week op het Open Lab Ebbinge Groningen staat. Light verwijst naar de extreem lichte bouwmaterialen die zijn gebruikt bij de bouw van het onderkomen voor vier muzikanten.

Paviljoen van piepschuim

 

 

 

 

Het Lighthouse is bedacht door architect Joyce Kuiken van Eggworks en Willem-Jan Noordzij van Dutch Emergency Supplies als oplossing om snel leef- kantoor- of werkruimte te realiseren in tijdelijk lege gebieden. Het gebouwtje is licht, comfortabel, duurzaam en bijzonder van vorm en interieur. Het lichte karakter komt ook tot uiting in de piepschuimblokken die het gebouwtje dragen, isoleren en stabiliseren. Hiermee onderscheidt het Lighthouse zich van de stalen containerbouw op het Open Lab Ebbinge.

Lighthouse Groningen

Open Lab Ebbinge

Het Lighthouse is onderdeel van het Open Lab Ebbinge in de stad Groningen. Op 500 meter van de Grote Markt vormt het Open Lab Ebbinge tot 2016 een tijdelijke nieuwe stadswijk waar negen paviljoens, wisselende buitenprogramma’s, horeca, speelweide en stadsstrand te vinden zijn.

Lighthouse Groningen 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels