nieuws

KNSB wil door met TranSportium Zoetermeer

Architectuur

De schaatsbond KNSB wil gaan samenwerken met het TranSportium in Zoetermeer, als dat van de grond komt. Dat bevestigt Frank Heijerman, de projectleider van de topschaatsbaan die moet verrijzen op de grens van Zoetermeer en Langsingerland.

KNSB wil door met TranSportium Zoetermeer

‘Dit is het belangrijke puzzelstukje waarop we zaten te wachten’, zegt Heijerman. ‘Het is niet de definitieve ‘go’, maar het is een grote stap voorwaarts. Het consortium van bedrijven dat het TranSportium van de grond wil tillen, gaat met de intentieverklaring van de KNSB in de hand beginnen met het opstellen van het businessplan.

De KNSB praat ook met de Friese schaatstempel Thialf in Heerenveen over langdurige samenwerking bij grote evenementen. De bond denkt aan een samenwerking tussen het TranSportium en Thialf. Projectleider Heijerman zegt dat er inmiddels ook wordt gesproken met de collega’s in Heerenveen.

Ook NK’s en EK’s

De schaatsbond ziet in Zoetermeer in eerste instantie de plek voor de regionale talentencentra van de KNSB. Daarnaast is het de bedoeling dat er ook evenementen zullen worden georganiseerd. Dat zouden volgens Heijerman goed NK’s of EK’s kunnen zijn.

Voorwaarde is wel dat de baan er ook daadwerkelijk komt. Het TranSportium is een initiatief van onder meer elektronicaconcern Siemens, bouwer Dura Vermeer en ingenieursbureau Royal Haskoning DHV. Samen met Thialf en Almere dong het TranSportium vorig jaar mee naar de titel ‘nationale topschaatsbaan’.

Aangepast

Tot verbijstering van het TranSportium en Thialf ging de voorkeur toen uit naar Almere, maar dat initiatief bleek niet levensvatbaar. Nu kiest de schaatsbond dus voor de twee andere banen, die overigens hun plannen wel hebben aangepast.

‘We beginnen niet van scratch’, zegt projectleider Frank Heijerman van het TranSportium. ‘Maar we hebben nog een hele weg te gaan. Alles heeft een jaar stilgelegen en er zijn meer onderdelen bijgekomen. Voordat de eerste paal de grond in gaat, zijn we al snel twee jaar verder’.

Het is de bedoeling dat het TranSportium in 2019 of 2020 volledig operationeel is.

Bron: WestOnline.nl

Reageer op dit artikel