nieuws

‘Inspiratiekantoor’ voor architecten

Architectuur

Vandaag opent minister Stef Blok het nieuwe kantoorpand van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) in Amsterdam. Met dit nieuwe onderkomen, genaamd Inspiratiekantoor, wil NSGK architecten, bouwers, werkgevers en politici inspireren: het gebouw is met talrijke aanpassingen volledig toegankelijk gemaakt voor medewerkers met een handicap.

‘Inspiratiekantoor’ voor architecten

Op dit moment werkt minister Blok aan een nieuw Bouwbesluit. In dit besluit legt de overheid vast aan welke voorschriften een gebouw dient te voldoen op gebieden als veiligheid, energiezuinigheid, milieu en toegankelijkheid. NSGK juicht het aanscherpen van de regels toe en wil graag dat toekomstige kantoorgebouwen toegankelijker zijn voor werknemers en klanten met een beperking.

Kantoorbende

Tijdens een rondleiding door het Inspiratiekantoor zal NSGK-directeur Ingrid Tuinenburg laten zien welke aanpassingen er allemaal mogelijk zijn om een gebouw beter toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. De zogenoemde ‘Kantoorbende’, bestaande uit kinderen met en zonder handicap, gaat de aanpassingen testen en demonstreren.

 

Toegankelijkheid werkplekken

NSGK zet zich in voor kinderen en jongeren met een handicap. Voor deze werknemers van de toekomst is het belangrijk dat werkplekken toegankelijk zijn. Met de opening van het inspiratiekantoor wil NSGK mensen stimuleren met andere ogen naar hun eigen pand te kijken en de kansen te benutten om de toegankelijkheid te verbeteren.

De opening start om 15 uur met een uitgebreide rondleiding bij NSGK, Wibautstraat 212-214 in Amsterdam. Daarna worden de ’Tien tips voor een toegankelijk kantoor’ door Lucille Werner aan minister Blok uitgereikt.

Reageer op dit artikel