nieuws

Goedkeuring voor plannen West8 Convention Centre Miami Beach

Architectuur

De renovatieplannen voor het Convention Centre Miami Beach en het ontwerp voor de openbare ruimte, inclusief een park van 2.4 hectare inclusief parkpaviljoen zijn goedgekeurd door het Miami Beach Design Review Board. Fentress Architects leidt het 500 miljoen dollar kostende ontwerp voor de renovatie van het Convention Centre, Arquitectonica ontwerpt de façades voor het gebouw en West 8 leidt het ontwerp voor de openbare ruimte en het parkpaviljoen.

Goedkeuring voor plannen West8 Convention Centre Miami Beach

Gesitueerd op de kruising van verschillende woonwijken, de New World Symphony campus, Miami Beach Botanische tuin, en Lincoln Road, komt het vernieuwde 16 hectare grote Convention Centre. Tegelijkertijd wordt bijna 5 hectare nieuwe openbare ruimte toegevoegd aan de buurt. Deze moet het gebouw opnieuw verbinden met de wijken en zorgt voor een schaduwrijke, relaxte, groene ruimte.

West8 Miami Lid van het Design Review Board, Edgar Sarli, gaf aan dat het park ontwerp “deze plaats tot een paradijs zal maken. Ik ben blij om hier in de buurt te wonen en dat het voor mij mogelijk zal zijn dit park te beleven.”

Het Convention Centre dat momenteel bestaat uit 2.4 hectare parkeerplaats wordt getransformeerd tot een nieuw park van wereldformaat, met een beplanting die de unieke flora en botanische rijkdom van Miami Beach laat zien, voegt 175 nieuwe, schaduw gevende bomen toe en biedt flexibel te gebruiken grasvelden. Er is een gedenkteken voor veteranen ontworpen dat naadloos aansluit op de parksfeer, terwijl het een ereplaats toevoegt en het unieke verhaal verteld van de veteranen van Miami Beach.

 West8

Het parkpaviljoen biedt ruimte aan een restaurant en publieke faciliteiten. De hoge paraplu’s en glas over de gehele lengte van het voor het programma gereserveerde gedeelte voorzien in een transparante visuele verbinding door drie facades van binnen met het park.

De wegen van de woonwijken zijn vormgegeven als boulevards, en de opnieuw ontworpen Convention Centre weg vormt een belangrijke verbinding met Lincoln Road en een waardige afzetplaats voor taxi’s en bussen voor deelnemers van conventies.

Noordzijde

Een ander nieuw park van 1.5 hectare is aan de noordzijde van het Convention Centre gesitueerd. Het ontwerp van West 8 biedt een groot aantal schaduwbomen, een vlindertuin, een ballroomterras, een beplanting die de inheemse planten toont en fietsvriendelijke paden naar het Collins Canal. In de plannen wordt een majestueuze Strangler Fig (Ficus) behouden en gewaardeerd als karakteristiek kenmerk in dit park.

De start van de renovatie van het Convention Centre is gepland op 15 december na Art Basel. De renovatie zal klaar zijn in 2017 en het park zal openen in 2018.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels