nieuws

Agendatip: (Hoog)straatgesprekken Prix de Rome

Architectuur

In drie “streetwise”-lezingen gaan finalisten van de Prix de Rome Architectuur 2014 in op de toekomst van de Rotterdamse Hoogstraat. De genomineerde ontwerpers werden uitgedaagd een visie te ontwikkelen op de Hoogstraat als levendige stadsstraat. Tijdens drie avonden in Het Nieuwe Instituut presenteren Tim Prins, XML en Donna van Milligen Bielke hun ideeën.

Agendatip: (Hoog)straatgesprekken Prix de Rome

 

De Rotterdamse Academie van Bouwkunst en Het Nieuwe Instituut organiseren samen de (Hoog)straatgesprekken met finalisten van de Prix de Rome 2014. Het gebied waar de Hoogstraat en de Binnenrotte elkaar kruisen was het aandachtspunt voor de genomineerde deelnemers. Op deze locatie werd in de dertiende eeuw de dam aangelegd, waarop de stad Rotterdam is ontstaan.


XML, Prix de Rome Architectuur 2014 (Foto: Daniel Nicolas)

(Hoog)straatgesprekken
Tijdens drie avonden vertellen Tim Prins, XML en Donna van Milligen Bielke over hun ideeën over het gebied. Dit sluit aan bij een tweejarige themaproject van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst, die onder de titel ‘Streetwise – de straat als sociale ruimte’ aandacht besteden aan de straat in en buiten Rotterdam. Deze straatgesprekken geven voeding aan de gedachte dat de straat een belangrijke rol speelt als sociale of zelfs maatschappelijke ruimte.

Tijdens de drie lezingen van de finalisten reageert een panel op het gepresenteerde project. Chris van Langen leidt deze gesprekken. Het programma van de (Hoog)straatgesprekken ziet er als volgt uit:
Woensdag 26 november: Tim Prins
Woensdag 3 december: XML
Woensdag 10 december: Donna van Milligen Bielke


Tim Prins, Prix de Rome Architectuur 2014 (Foto: Daniel Nicolas)

De (Hoog)straatgesprekken beginnen om 20:00 uur en vinden plaats in Het Nieuwe Instituut. Kaarten kunnen van te voren worden besteld en kosten €7,50 voor de reguliere tickets en zijn gratis voor studenten. 

Reageer op dit artikel