nieuws

Video van de Week: Tornado Catcher door ONZ Architects

Architectuur

Iedere week selecteert de redactie van de Architect de Video van de Week. Dat is een kort filmpje dat een connectie heeft met het werkveld van de architect. Video’s van de Week vallen op, omdat ze informatief, inspirerend, mooi gemaakt of soms gewoon entertainment zijn.

Video van de Week: Tornado Catcher door ONZ Architects

 

Deze week werd onze aandacht getrokken door een bijzonder ontwerp van ONZ Architects. Voor het Wynwood Gateway Park in Miami ontwierpen zij een houten tornado als symbool van onze wisselende verhoudingen met de natuur.

Miami is in zijn bestaan tweemaal getroffen door het verwoestende karakter van een tornado: in 1925 en in 1997. Dit heeft de inwoners van de stad gewezen op hun relatie met de natuur en daarnaast geleerd hoe zij om moeten gaan met deze natuurlijke krachten. ONZ Architects is er in onderstaande video op mooie wijze in geslaagd deze relatie tussen mens en natuur weer te geven.


Klik op bovenstaande afbeelding om naar de video te gaan.

Het sculptuur staat als een echte landmark in het park, waarmee het zal functioneren als een trekpleister voor het Wynwood Complex. Zowel toeristen, als kinderen en de lokale bevolking kunnen zich goed vermaken op deze bijzondere locatie.

De tornado staat symbool voor snelheid en opwinding, maar vooral voor het harde werken van de mens om zich te beschermen tegen de natuur. Het laat zien dat mensen in staat zijn desastreuze natuurrampen te overwinnen en tegelijkertijd hun verantwoordelijkheden voor de aarde aanvaarden.

Reageer op dit artikel