nieuws

Uitslag RIBA Stirling Prize 2014

Architectuur

De winnaar van de RIBA Stirling Prize 2014 is bekend. De prijs ging dit jaar naar het Everyman Theatre in Liverpool van Haworth Tompkins. Tot de kanshebbers behoorde ook de Bibliotheek van Birmingham van Mecanoo. Het project werd door het publiek verkozen tot winnaar.

Uitslag RIBA Stirling Prize 2014

 

Het Everyman Theatre in Liverpool staat op de plek van een 19e-eeuwse kapel in een van de belangrijkste straten in de stad. Het geliefde theater was echter totaal ongeschikt voor hedendaagse producties en toeschouwers. Hierdoor werd besloten een nieuw gebouw op dezelfde plek te bouwen. Met de selectie van Haworth Tompkins vond de opdrachtgever de ideale partner wat negen jaar later resulteerde in het ontwerpen van het winnende project van de RIBA Stirling Prize 2014.

 Birmingham Bibliotheek MecanooDe bibliotheek in Birmingham van Mecanoo is uitgeroepen tot publiekslieveling. Foto Christian Richters

Het theater nam het op tegen:

– De bibliotheek in Birmingham van Mecanoo
– London School of Economics (Saw Swee Hock Student Centre) van O’Donnell + Tuomey Architects
– The Shard door Renzo Piano
– Manchester School of Art door Feilden Clegg Bradley Studio’s
– London Aquatics Centre door Zaha Hadid Architects

Voor informatie en filmpjes van de projecten ga naar Riba Stirling Prize

Reageer op dit artikel