nieuws

Uitslag prijsvraag Werelderfgoed Kinderdijk

Architectuur

Winnaars van de projectprijsvraag ‘Werelderfgoed Kinderdijk’ zijn de jonge Haagse architecten Dorus Meurs en Michael Daane Bolier (M&DB Architecten) samen met ARUP. Hun winnende plan ‘Levend erfgoed in de 21e eeuw’ heeft een “consequent lijnenspel in samenhang met het landschapsontwerp, dat ook alleen strakke lijnen trekt in een verder groene wereld”, aldus de jury.

Uitslag prijsvraag Werelderfgoed Kinderdijk

Eerder dit jaar selecteerde de jury vijf visies uit de 132 inzendingen die waren ingediend. De visies zijn uitgewerkt door de teams van Beuving van der Goes architecten, M&DB Architecten, Strootman Landschapsarchitecten & Faro architectuur/research, studio NUY van NOORT, en Wieteke Nijkrake & Jorrit Noordhuizen.

Uitslag Kinderdijkprijsvraag 

De vijf visies zijn de afgelopen weken tentoongesteld. Bewoners, vrijwilligers en bezoekers van Kinderdijk konden hun reactie geven. Bij de beoordeling van de plannen heeft de jury ook de reacties van deze ‘Kinderdijkers’ betrokken. De jury prees het winnende plan om zijn evenwichtigheid. ‘Het plan kenmerkt zich door een consequent lijnenspel in samenhang met het landschapsontwerp, dat ook alleen strakke lijnen trekt in een verder groene wereld’, aldus de jury. De wijze waarop de nieuwe brug is gesitueerd verrijkt de entree met een waterplein.

De Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (Swek) zal met MDB Architecten het vervolgtraject ingaan om zo te komen tot de totstandkoming van een nieuw, werelderfgoedwaardig entreegebied met dito bezoekerscentrum voor het molengebied van Kinderdijk.

 

Reageer op dit artikel