nieuws

StudentenSTAALprijzen naar onderzoeken hoge-sterkestaal en lijmverbindingen

Architectuur

De StudentenSTAALprijzen zijn dit jaar naar onderzoeken gegaan. Gerwin Schut (Hogeschool Utrecht) won de eerste prijs in de categorie bachelor met een onderzoek naar de toepassing van hoge-sterkestaal bij stationsoverkappingen. Jurriaan Floor (TU Delft) won in de categorie Master met zijn gedegen onderzoek naar lijmverbindingen van staal.

StudentenSTAALprijzen naar onderzoeken hoge-sterkestaal en lijmverbindingen

  

De tweede prijs op bachelorniveau ging naar respectievelijk Roel Schiffers (TU Eindhoven) voor zijn project ‘Folds’. Hierin ontwikkelt hij software waarmee complexe driedimensionale honingraatconstructies zijn te vormen uit dunne plaat. Jan de Boeck (TU Delft) de tweede Master-prijs met het project ‘Tensegrity bridges’.

 

  

Jurriaan Floor won tevens de Van Bentumprijs voor toepassing van koudgewalst, dunwandig staal; Roel Schiffers ook de ECCA-award voor projecten met voorgelakte metaalplaat.

De studentenSTAALprijs wordt ieder jaar georganiseerd door Bouwen met Staal om het afstudeerwerk van studenten Bouwkunde of Civiele Techniek te waarderen, waarin staal een belangrijke rol vervult. De winnende projecten worden gepubliceerd in het vaktijdschrift ‘Bouwen met Staal’.

De jury ontving twaalf inzendingen. Dat is twee keer zo veel als vorig jaar. Er waren maar weinig inzendingen afkomstig van de afstudeerrichting architectuur.

De ingezonden projecten werden beoordeeld op de relevantie van het ontwerp of onderzoek, de wijze waarop staal (slim) in het project is toegepast en de grondigheid van het ontwerp of onderzoek.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel