nieuws

Render Ster van de Week – Museo del Barroco in Mexico van Toyo Ito

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom of Archdaily Daarom vanaf nu elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen.

Render Ster van de Week – Museo del Barroco in Mexico van Toyo Ito

 

 

Deze keer werd onze aandacht getrokken door het ontwerp van Toyo Ito voor een nieuw barok museum in Puebla, een stad met 1,5 miljoen inwoners in Mexico. Het museum heeft een oppervlakte van 17.000 m2, waarin zich elf expositiezalen, een auditorium, werkplaatsen, een winkel en een restaurant bevinden. Rondom het gebouw wordt tevens een groots en bijzonder meer aangelegd.

Het gebouw is een culturele en recreatieve ontmoetingsplek voor iedereen, waar bezoekers worden uitgedaagd op onderzoek uit te gaan en te ontdekken. Het museum toont de schatten van de Barok uit de vijftiende tot de achttiende eeuw, waarvoor uitwisselingsovereenkomsten met verschillende musea getekend zijn. Daarnaast zal het museum op een moderne manier gebruik maken van verschillende multimediatoepassingen.  


Klik op bovenstaande afbeelding om naar een mooie video over het ontwerp te gaan.

  

  

  

  

Bron: Revista Código

Reageer op dit artikel