nieuws

Render Ster van de Week – Institut des Sciences Moléculaires d’Orsay van KAAN Architecten

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom of Archdaily Daarom vanaf nu elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen.

Render Ster van de Week – Institut des Sciences Moléculaires d’Orsay van KAAN Architecten

KAAN Architecten presenteert het ontwerp voor het nieuwe Institut des Sciences Moléculaires d’Orsay (ISMO) in Parijs. Het project is onderdeel van het masterplan voor de campus van de Université de Paris Sud en zal wetenschap, onderwijs en communicatie activiteiten van de universiteit gaan huisvesten. Het nieuwe gebouw moet een inspirerende omgeving bieden aan haar werknemers, waar zij geconcentreerd werken kunnen combineren met informele ontmoetingen.

Met een transparante uitstraling krijgt het ISMO iets weg van een onderzoeksfabriek. De onderzoeksruimten zijn in een glazen box gesitueerd, zodat deze activiteiten ook van buitenaf zichtbaar zijn voor het voorbijgaande publiek. Via de entree komt men direct binnen in een atrium, waar op verticale wijze de verschillende verdiepingen met elkaar zijn verbonden. Met natuurlijke ventilatie en inventieve oplossingen krijgt het gebouw daarnaast overal een prettig binnenklimaat.

  

  

  

Bron: KAAN Architecten

Reageer op dit artikel